მომზადების წესი
წესი პირველი: არ იყიდოთ დაფქვილი ყავა (მითუმეტეს დაფასოებული) კაცმა არ იცის რა ყრია შიგნით. უკეთესია თუ ყავას მომზადების წინ ჩამოფქვავთ.
წესი მეორე: ყავის ყიდვისას შეხედეთ რომ მარცვლები იყოს საღი.
წესი მესამე: არ მოადუღოთ ყავა ელექტრო მადუღარაში, ემალიროვან ჯეზვეში. არამედ ჯეზვე უნდა იყოს უკეთეს შემთხვევასი სპილენძის ან ალუმინის.ანდა სულაც ლითონის.
წესი მეოთხე: ჯეზვეში ჩაყარეთ ერთი კოვზი შაქარი და გააცხელეთ( თან ურიეთ რომ არ დაგეწვათ),ჩაამატეთ ერთი ყავის ჭიქიდან ერთი მესამედი წყალი (დანარჩენი მოიტოვეთ) და წამოადუღეთ . ამის შემდეგ ჩაამატეთ დანარჩენი წყალი და ერთი კოვზი ყავა . წამოსული ქაფი მოხადეთ.
წესი მეხუთე: გაითვალისწინეთ, რომ მომზადებისას ცეცხლი უნდა იყოს ძალიან დაბალი. და ჯეზვეში ყავა არ აგიდუღდეთ.
წყარო: khatianip.blogspot.com
Subscribe to:
Posts (Atom)
No comments:
Post a Comment